Vischrookers na 12,5 jaar nog vol energie


Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /var/www/clients/client37853/web63331/web/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /var/www/clients/client37853/web63331/web/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /var/www/clients/client37853/web63331/web/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /var/www/clients/client37853/web63331/web/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /var/www/clients/client37853/web63331/web/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598
De burgemeester proeft de heerlijke zalm

Zaterdag 1 december vierde de Stichting tot Behoud Vischrookerij van Heerde en Reumer hun 12,5 jarige jubileum. Op het mooie Koeplein stond de Foodtruck Vischrookerij gratis lekkere zalm uit te delen aan de voorbijgangers. Onder hen ook de fotograaf van deze foto , onze eigen burgemeester Bort Koelewijn. Als geboren Spakenburger ligt zijn hart natuurlijk bij botters en gerookte vis. Ook Sinterklaas kwam langs en heeft nog even geholpen achter de kraam. Lekkers weggeven op zijn eigen verjaardag kan hij als geen ander. Maar er waren ook nog veel voorbijgangers die ons hun waardering uitspraken over de lekkere zalm , maar vooral over onze lange strijd voor de Vischrookerij. Zij kregen energie van de vis en wij kregen weer energie van alle complimenten en mooie verhalen. Veel opmerkingen gingen over dat Kampen zuinig moet zijn op zijn Maritieme Erfgoed en dat er zoveel andere steden zijn die spijt hebben van hun sloopwoede.

Er werd ook gesproken naar aanleiding van de “raadspraat ” over investeren in Brunnepe. Investeer ook in dit mooie stukje Brunnepe waar de geschiedenis en verhalen vanaf spatten. De Stichting wil er graag een buurtmuseum van maken , met een plek voor het Brunneper archief van Jan van Hulzen. De mannen van de Stichting krijgen steeds vaker hele mooie voorwerpen uit Brunnepe om straks te kunnen exposeren. De rookhokken en de achterliggende haringinleggerij restaureren en daar laten zien hoe de oude Zuiderzeevisserij eruit zag. En natuurlijk een plek voor het Schokkerverhaal, want toen de Schokkers naar Brunnepe kwamen fleurde de Vischrookerij helemaal op en ging zelfs verbouwen.

Idee├źn genoeg om er iets prachtigs van te maken. Maak een traditioneel kettingbrugje tussen de Koggewerf ( achter de Taveerne) en het Gait Berkpad. Maak het IJsselkoggemuseum op de plek tussen het Veerkoppien en de dan gerestaureerde Vischrookerij en klaar ben je met de Maritieme Erfgoed Boulevard .

bestuur Vischrookerij van Heerde en Reumer