Gerookte vis voor verzorgingstehuis de Amandelboom in Kampen

Corona houdt ons ook deze Tweede Paasdag in de greep. De bewoners van verzorgingstehuizen, die normaal op dit soort dagen lekker naar buiten gaan, mogen nog steeds niet op pad. Daarom is vertier op afstand en op afspraak van harte welkom.

Zo ook bij het verzorgingstehuis ‘De Amandelboom’ in Kampen. “We hebben de laatste weken al veel van buitenaf mogen ontvangen. Paaseitjes, live muziek en nu dus ook onze eigen rokerij uit Brunnepe”, vertelt Jeanet Blom, medewerker van het tehuis.

Vers gerookte vis

Job Jager uit Kampen doet het graag. Hij staat met twee mede-vrijwilligers van de Stichting Vischrookerij bij het verpleeghuis om de bewoners en het personeel te verwennen met gerookte zalm en makreel. Met zijn toeter roept hij naar de balkons: “Wie wil er een lekker visje?”

Muziek

Ondertussen schalt er een typische scheepsvaartlied uit de radio. Rook dwarrelt uit de pijp omhoog. Verse koten zalm liggen te roken om straks aan de bewoners opgediend te worden. Maar de vrijwilligers blijven netjes buiten. Het personeel haalt de vis op en brengt het binnen rond.

Blije bewoners

Vanaf de balkons en achter de ramen steken meerdere bewoners hun duim op. “Hopelijk brengt het ze weer een beetje terug in die goede oude tijden”, zegt Jager. “En roepen het fijne herinneringen op waar ze vandaag even van kunnen genieten.”

RTV Oost – Gerookte vis voor verzorgingstehuis de Amandelboom in Kampen