Vijverhof verdient het “neusje van de zalm”

Afgelopen donderdag 23 april stonden de Vischrookers uit Brunnepe bij woon-en zorgcentrum de Vijverhof. Mede met behulp van “geheime sponsors” konden zij de bewoners en het personeel trakteren op een stuk “neusje van de zalm”.

Het is een erg moeilijke en eenzame tijd voor de bewoners en een super zware tijd voor al het zorgpersoneel. Met deze actie spreken de Vischrookers hun waardering voor deze mensen uit en hopelijk kunnen ze een beetje kracht putten uit een stukje zalm. Net als vorige week bij de Amandelboom genoten de mensen van de geur en smaak van vroeger en kwamen er vele herinneringen terug van vervlogen tijden.

Mooie verhalen over Brunnepe , botters en de visserij. Op bevrijdingsdag 5 mei gaan de Vischrookers Myosotis verrassen met ter plekke ambachtelijk gerookte zalm. En wat is toch het fijn om iets te mogen doen voor deze mensen. Ook de mensen van de Vijverhof en de Amandelboom doen wat terug, zo krijgen wij bedankjes in de vorm van museale voorwerpen. Zoals de oude Zuidwester van Ruth Woning ( de Katte) van de botter KP4 en van iemand zeer oude palinghaken in originele verpakking. Mooi om straks in de gerestaureerde visch- en palingrokerij te exposeren in het Brunneper Buurtmuseum aan het Slagersplein.

Artikel in de Brug