Brunneper Vischrookers en Kamper Botters tijdens Brunneper jaarmarkt de Heugte

Op Tweede paasdag is er natuurlijk weer de traditionele jaarmarkt de Heugte. Het begin van deze jaarmarkt stamt al uit de 14e eeuw op een soort doorwaadbare “ hogere” plek bij de IJssel. Een verhoging in het landschap ter hoogte van het Berkterrein en de Vischrookerij. Hoe mooi is het dan ook dat de eeuwen oud traditie van visroken dit jaar ook weer te zien is tijdens de Heugte. Deze komende editie staan de Vischrookers uit Brunnepe te roken op de Koggewerf voor de Kamper Botterloods.

Samen met de Kamper Botters worden er mooi moten zalm zeer ambachtelijk gerookt en alle inkomsten zijn voor de restauraties van de prachtige 3 Kamper Botters en het onderhoud van de machines op de werf. Die machines zijn de laatste tijd veel gebruikt voor de restauratie van de Botter KP41 die in de Botterloods staat. De grote deuren van de Botterloods staan open om tijdens de Heugte de vorderingen van de restauratie te komen bekijken, natuurlijk onder het genot van een vers en warmgerookte zalmmoot. U bent allen van harte welkom op 2e paasdag tijdens de misschien wel oudste jaarmarkt van Nederland , de gezellige Heugte bij de Kamper Botterloods en de Brunneper Vischrookers. Tevens is er op de hele Koggewerf de hele dag een maritieme markt en is er van alles te zien. Leuker kunnen wij het niet maken.