Oude Kamper Botters en Kerst in Oud Kampen gaan goed samen

Het is ondertussen al een lange traditie dat de vrijwilligers van de Kamper Botters en de Vischrookerij samenwerken met eetcafe/restaurant de Bastaard en restaurant de 4 Jaargetijden tijdens Kerst in Oud Kampen. Ook dit jaar verzorgen zij alle 4 gezamelijk weer een stuk van de IJsselkade. Dit stuk IJsselkade is nu de hoofdroute geworden en dus een extra uitdaging om het nog mooier te maken. Je komt terecht in de wereld van maritiem Kampen, met verhalen van de Vliegende Hollander, muziek en volkstoneel over het oude Schokland. De bruine vloot heeft de gezellige verlichting al in de masten hangen. Tussen de 4 Jaargetijden en de Bastaard zijn er verschillende activiteiten te zien in mooie kerstsferen. En natuurlijk zijn daar ook weer de bekende hapjes en drankjes te vekrijgen zoals: gluhwein, broodjes met beenham, hamburger of vers gerookte zalm.

Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de restauratie van de botter KP32 die nu in de Botterloods ligt op de Koggewerf. En dat is wel nodig want er moet veel aan de KP32 gebeuren. Alle 3 de Kamper Botters zijn gebouwd rond 1900 en hebben elk jaar behoorlijk onderhoud nodig.

Iedereen is welkom op de in maritieme kerstsfeer gehulde IJsselkade op 10 en 11 december tussen 1600 en 2100 uur tijdens het mooie openluchtfestival “Kerst in Oud Kampen”. Kom kijken, proeven, luisteren, genieten en ervaren.

Klik hier voor het artikel in de Brug