De Vischrookerij, de gemeente en Mateboer

De vischrookerij en de foodtruckHart voor Kampen stelde in november schriftelijke vragen over de Vischrookerij. De partij wilde weten of het klopt dat het college begin 2022 met een totaalvoorstel zou komen richting Mateboer. Een totaalvoorstel staat nl. de ontwikkeling van o.a. de Vischrookerij in de weg. Als beide partijen akkoord zouden gaan met zo’n voorstel, zou er eindelijk kunnen worden begonnen met die langverwachte renovatie.

Veel vrijwilligers staan al zo lang te popelen om aan de slag te kunnen gaan. Het is erg jammer dat dit al jaren voortkabbelt zonder dat er iemand wil bewegen. Mateboer gaf desgevraagd aan graag mee te willen werken aan de renovatie/restauratie van de Vischrookerij. Daarvoor was nog wel verder overleg nodig met de gemeente. Mateboer: “Er is namelijk bij ons de verwachting gewekt dat de gemeente Kampen in het voorjaar van 2022 met een totaalvoorstel zou doen. Dat is niet gebeurd”. Reden voor Hart voor Kampen om schriftelijke vragen te stellen.

Op 15 december kregen Hart voor Kampen ‘antwoord’ van het college. Op de vraag of klopte dat het college begin 2022 met een totaalvoorstel zou komen richting fa. Mateboer, antwoordde het college ‘dat men al enige tijd in gesprek is met de directie van het bedrijf Mateboer over een aantal vastgoedontwikkelingen in Kampen, waaronder de locatie waar nu de Vischrookerij is’. Dat was geen antwoord op de vraag. Toen stond er in de Stentor van 22 december het volgend artikel Gemeente hoopt op ‘package deal’ met Mateboer over Boven Havenstraat, woontoren en visrokerij”. Er gloort dus hoop voor de Vischrookerij

 

Het artikel in de Brug