De Foodtruck

In februari 2017 kocht Job Jager, een Opel Blitz uit 1967, met het idee er een Foodtruck van te maken. Een rijdende vischrookerij. Al jaren rookt hij, samen met Roel Vahl, diverse soorten vis op evenementen in de stad Kampen. Maar met deze prachtige oude vrachtauto, met opgebouwde replica van de rookerij op de laadruimte, waant de klant zich in een oud vissersdorpje. Een decor van visnetten, visserij attributen en een rookton van meer dan vijftig jaar oud en de geur en smaak van gerookte vis, maken het plaatje compleet.

Want sinds 2005 strijden Job en Roel, met nog een aantal vrijwilligers uit Kampen, als bestuur van de Stichting tot behoud van de Vischrookerij Van Heerde en Reumer, een van de oudste paling- en vischrookerij In Nederland. Bedreigd door nieuwbouw leek het erop dat deze gesloopt zou moeten worden. Maar door diverse uitspraken van onder andere de Raad van State staat hij nog steeds aan de oever van de IJssel. Helaas heeft de gemeente nog geen initiatieven genomen om hem te restaureren, dus de strijd is nog niet gestreden. Om toch vorm aan hun passie willen Job en Roel op deze wijze het vischrooken ook buiten Kampen gaan doen.

Met deze Foodtruck willen ze het mogelijk maken hun vakmanschap op het gebied van vischrooken te combineren met de trend van gezond, puur en ambachtelijk eten, die we ook in allerlei festivals en evenementen zien ontstaan. Daarnaast is het ook mogelijk hen in te schakelen tijdens (personeels) feesten of partijen

De Foodtruck op Facebook:

Omslagafbeelding voor Foodtruck Vischrookerij
551
Foodtruck Vischrookerij

Foodtruck Vischrookerij

"MOOI WEER EN VERSE VIS , MOET JE NEMEN ALS HET ER IS". Wij roken graag voor U een mooi en gezond visje. Eerlijk,puur en duurzaam.

2 jaren geleden

Foodtruck Vischrookerij
Foto's uit het bericht van Kamper-botters ... See MoreSee Less
Op facebook bekijken

2 jaren geleden

Foodtruck Vischrookerij
Foto's uit het bericht van Kerst in oud Kampen ... See MoreSee Less
Op facebook bekijken

2 jaren geleden

Foodtruck Vischrookerij
Foto's uit het bericht van Foodtruck Vischrookerij ... See MoreSee Less
Op facebook bekijken

2 jaren geleden

Foodtruck Vischrookerij
De Vischrookers waren zaterdag in Blankenham ( Blankenham Bruist 2022). Veel lokale en lekkere producten en een gezellige sfeer. Iedereen was zeer tevreden en wij kregen weer veel complimenten. ... See MoreSee Less
Op facebook bekijken